Karácsonyfa > Karácsonyfa - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Karácsonyfa > 6 weboldal. Kategória leírása: A karácsonyfa állítás története, szimbólumai.

karacsonyfa.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Wikipédia: Karácsonyfa
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kar%C3%A1csonyfa

Karácsonyfa a neve a karácsony ünnepére állított, feldíszített fenyőféléknek (lucfenyő, ezüstfenyő, nordmannfenyő stb.) A karácsonyfa-állítás szokása Skandináviából származik, a harmincéves háború (1618-1648) idején jutott el Németországba, a svédek európai hadjáratai során. Később német közvetítéssel terjedt el Európa többi országában, így Magyarországon is. Ma már világszerte állítanak karácsonyfát.

Wikipédia: Karácsonyfa
A karácsonyfa szimbólumai
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=40&alrovat=43&cikkid=3355

Nem mindegy, mit és miért akasztunk a karácsonyfánra! Karácsonyi szimbólum lexikonunkban a legjellemzőbb karácsonyfadíszeket és jelentéseiket vettük sorra, hogy mindenki tudatosan választhassa ki, mit tesz idén a fára.

A karácsonyfa szimbólumai
Karácsonyfa története
http://www.sulinet.hu/tart/cikk/md/0/13293/1

A karácsony ma már mindannyiunknak az év egyik legnagyobb ünnepe, amely hosszú századok óta az egész világ számára ugyanazt jelenti, ugyanazokat a gondolatokat ébreszti az emberekben. A fenyő már az emberiség őskorában is mágikus jelkép volt. Örökzöld ágai hirdették a téli napforduló ígéretét. Először az emberek borókát, fagyöngyöt, fenyőágat akasztottak fel otthonaikban a mestergerendákra. Már a rómaiak is ajándékoztak egymásnak zöld ágacskákat.

Karácsonyfa története
Magyar Néprajzi Lexikon
http://mek.niif.hu/02100/02115/html/3-88.html

Karácsony estére (dec. 24.) felállított vagy függesztett örökzöld (főleg fenyő) fa vagy ág, amelyet gyümölcsök, sütemények, gyertyák, szentképek stb. díszítenek. Rá vagy alá szokás elhelyezni a → karácsonyi ajándékokat. Maga a karácsonyfa is számíthat karácsonyi ajándéknak. A növények és a fény kultikus alkalmazásában gyökerező, ókori előzményekkel rendelkező karácsonyfa-állítás szokásának korai előfordulásai az újkor kezdetétől ismertek Európában, főleg német területről.

Magyar Néprajzi Lexikon
A karácsonyfa története
http://ujember.katolikus.hu/Archivum/2002.01.06/1101.html

Valamikor réges-régen kicsiny zöld fenyőfácska álldogált az erdő szélén, azt sem tudva, honnan jött - egyszer csak kinőtt a földből és itt volt. Előtte pázsitos tisztás terült el, mögötte sűrű sötét erdő. A közeli jegenyefenyők meg oly magasan hordták orrukat, hogy észre sem vették a kis jövevényt...

A karácsonyfa története
Karácsonyi Történetek
http://szepkaracsony.hu/index.php?page=karacsony&k=7&id=64

A legszebb ünnepi szimbólum a karácsonyfa. Amely, bármely hihetetlen, alig 400 éve jelent meg a keresztény világban. Ez azonban nem zárja ki, hogy a karácsonyfa gyökerei nem az elmúlt évezredekbe nyúljanak vissza. A régi rómaiak például babérkoszorút díszítettek fel, ami az élet megújulásának jelképe volt.

Karácsonyi Történetek
Hirdetések
Oldal leírása
karacsonyfa.wyw.hu: A karácsonyfa az ünnepi hangulat és dekoráció kulcsfontosságú része, de gyakran nem mindegy hol és milyet vásárolunk. Karácsonyfa útmutató, hasznos tippekkel és ötletekkel szolgáló weboldalak gyűjteménye: A karácsonyfa története, díszek és díszítés, trendek, fenyőfa vásárlás, legyen az élő vagy akár műfenyő.
Gyűjteményünkben 85 válogatott karácsonyfa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 85 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6635